ما در این بخش از این سایت قصد داریم تا شما را با شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان و تمامی مراحل آن آشنا کنیم. تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان
دولت آلمان برای تامین نیروی متخصص خارجی لیستی از مشاغل مورد نیاز خود را اعلام کرده است، که یکی از آنها پزشکی و زیر شاخههای آن میباشد. در آلمان پزشکان از درآمد نسبتا بالایی نسبت به دیگر مشاغل برخوردار هستند و علاوه بر این، کمبود نیروی کار متخصص در این رشته موجب مهاجرت بسیاری از پزشکان از سرتاسر جهان بهخصوص پزشکان ایرانی به این کشور شده است.
فرادی که موفق به اجازه کار در این کشور شدهاند میتوانند در مراکز درمانی آلمان اقدام به کار نمایند. همچنین این امکان را دارند که برای خانواده خود با توجه به قوانین این کشور اجازه اقامت و تابعیت را دریافت نمایند. متقاضیان قبل از هرچیزی باید برای معادلسازی مدرک خو اقدام نمایند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
مراحل معادلسازی مدارک پزشکان در آلمان
پزشکان برای دریافت مجوز کار در آلمان باید از مراجع ایالتی مربوطهی این کشور، اقدام به صدور گواهی موسوم به (Approbation) نمایند، که برای این امر، باید مراحل زیر را بگذرانند.
دریافت مدرک زبان آلمانی گوته در سطح B2 و سپس C1
درخواست پذیرش برای یک کلینیک آلمانی به عنوان دکتر مهمان (Gastarzt) با داشتن مدارکی چون: مدرک سطوح B2 و C1، نامه درخواست به زبان آلمانی، رزومه (CV)و یک کپی از پروانه سازمان نظام پزشکی.
درخواست به سازمان مربوط به ایالتی که کلینیک در آن واقع است، موسوم به سازمان سنجش ایالتی برای مشاغل درمانی (Landesprüfungsamt für Medizinische Heilberufe) برای دریافت پروانه موقت. اشتغال پزشکی یا همان مجوز کار (Berufserlaubnis) که با این پروانه، اجازه کار برای دو سال داده میشود.
پزشکان در این دو سال فرصت این را دارند آزمون دانش پزشکی را گذرانده تا امکان معادلسازی مدرک تحصیلی آنها فراهم شود و اجازه کار دائم پیدا کنند.
به طور کلی شرایط مهاجرت پزشکان که نوعی مهاجرت تحصیلی به آلمان حساب میشود به این صورت است که مجوز پزشکی (Approbation) که از طرف دولت آلمان صادر میشود این امکان را به پزشکان میدهد تا بتوانند در زمینه تخصصی خود فعالیت کنند، همچنین این مجوز در سرتاسر کشور آلمان معتبر بوده و مادامالعمر میباشد.
در نظر داشته باشید که گاها شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان برای اخذ مجوز متفاوت است. پزشکان مهاجر پیش از ارائه درخواست باید یک پیشنهاد شغلی معتبر داشته باشند. همچنین برای گذران زندگی روزمره و مکالمات، آشنایی به زبان آلمانی و داشتن مدارکی از قبیل C1 و B2 امری ضروری محسوب میشود.
متقاضیان برای شروع بهکار در زمینه پزشکی در کشور آلمان، میتوانند با داشتن مجوزApprobation یا Berufserlaubnis تحت عنوان یک متخصص پزشکی و یا ادامه تحصیل در رشته تخصصی پزشکی خود، به صورت همزمان به کار و تحصیل بپردازند. این پروسه ممکن است بسته به نوع تخصص افراد چند سال به طول انجامد، اما در طی این مدت می توانند کسب درآمد کرده و در پایان این پروسه به آنها عنوان Facharzt یا متخصص پزشکی داده خواهد شد.
شرایط ویزای همراه برای پزشکان مهاجر
فرم درخواست ویزا که به امضا شخص متقاضی رسیده و تاریخ داشته باشد
پاسپورت معتبر
عکس
شناسنامه
کپی صفحات گذرنامه
بیمه مسافرتی پزشکی
تمکن مالی
فتوکپی ویزاهای قبلی شنگن
اثبات محل اسکان
سند ازدواج
شرایط کاری و میزان درآمد پزشکان در آلمان
پزشکان مهاجر در آلمان و سوئد که از طریق مهاجرت کاری از شرایط بسیار مطلوبی برخوردار هستند و میزان درآمد و حقوق پزشکان در آلمان بهطور قابل توجهی بالاست. پزشکان در این کشور حقوق خوبی دریافت کرده که این میزان با توجه به حوزه پزشکی، تخصص و تجربه شغلی آنها متغیر است. متوسط درآمد پزشکان در آلمان بهطور تقریبی 65000 یورو برای دستیاران پزشک و تا 80000 یورو برای متخصصان تخمین زده میشود.
حقوق پزشکان ارشد در این کشور در بیمارستانها بهطور سالانه حدود 278000 یورو میباشد. در ادامه به میانگین حقوق سالیانه پزشکان در آلمان اشاره خواهیم کرد. در نتیجه افراد باید با اطلاع کامل از شرایط کار و مهاجرت پزشکان به آلمان اقدام به مهاجرت به این کشور نمایند.
متخصص مغز و اعصاب 174،685 یورو در سال
متخصص قلب 232000 یورو در سال
آسیب شناس 206000 یورو در سال
رادیولوژیست درمانی 257000 یورو در سال
متخصص اطفال 151000 یورو در سال
رادیولوژیست تخصصی 241000 یورو در سال
یکی از اصلیترین دلایل مهاجرت دندانپزشکان به کشور آلمان میزان درآمد آنها در آلمان میباشد. متوسط درآمد دندانپزشکان در آلمان بهصورت ماهیانه حدود 8660 یورو و سالانه حدود 104000 یورو است، و این یعنی که درآمد هر دندانپزشک در ساعت بهطور تقریبی 50 یورو میباشد. البته محدوده درآمد دندانپزشکان در آلمان از 3980 یورو تا 13،800 یورو در ماه است.
پزشکان و متخصصان برای فعالیت و راهاندازی کلینیک یا مطب در این کشور باید برای اخذ مجوزهای لازم و مربوطه اقدام نمایند. همچنین این افراد در کشور آلمان میتوانند تحت عنوان مشاور ( Oberarzt )، دستیار پزشک ( Assistenzarzt ) و متخصص ( Facharzt )، در رشته هایی که در زیر به آن خواهیم پرداخت شروع به فعالیت کنند.
بیهوشی
فیزیکی و توانبخشی پزشکی
قلب و عروق
پنومولوژی
پوست روانپزشکی
دیابت شناسی
رادیولوژی
غدد درون ریز
روماتولوژی
گوش و حلق و بینی
جراحی عروق
گوارش
کودکان
عمومی و جراحی احشایی
کودکان ونوجوانان
روانپزشکی
پزشکی عمومی
آسیب شناسی
سالمندان
ارتوپدی و جراحی تروما
زنان و زایمان
چشم پزشکی
داخلی انکولوژی
پزشکی و تجهیزات
آزمایشگاهی
مغز و اعصاب
بیماریهای کلیه
مشاور ارشد پزشکی
تکنسین تصویربرداری پزشکی
مدیر روابط پزشکی
متخصص عملیات اطلاعات پزشکی
رابط علوم پزشکی
متخصص عملیات اطلاعات پزشکی
اجازه اقامت دائم در آلمان
افرادی که اقدام به اخذ اقامت دائم در این کشور را کردهاند این امکان را دارند که تا هر زمان که بخواهند در آلمان بمانند. با در دست داشتناین مجوز متقاضیان میتوانید در کشور اقدام به کار کرده و بدون هیچمحدودیت زمانی از این کشور خارج شده و مجددابه کشور بازگردند. پزشکانی که دارای اقامت موقت هستند، زمانی به این مجوز دست خواهند یافت که ثابت کنند حداقل دو سال در این کشور مشغول به فعالیت بوده و تمامی بیمه و مالیات خود را پرداخت کرده باشند.
کسانی که موفق به اخذ تابعیت کشور آلمان شدهاند میتوانند مانند هر شهروند دیگری در این کشور از حقوق و مزایایی برخوردار باشند، که عبارتند از:
حق رای
حق حمایت کنسولی
دسترسی نامحدود برای یافتن شغل در آلمان
حق حرکت آزاد
حق تبدیل شدن به کارمند دولت و سایر حقوق مندرج در قانون اساسی آلمان
Kommentare